fredag 6. februar 2009

Kiss From a Rose

Oppmuntret av at den første kjolen faktisk kunne brukes, for jeg ned til Grønland og kjøpte stoff. Det ble mørk grønnturkis ullfleece til hele 250 kroner meteren - heldigvis var 60 cm mer enn nok. Mønsteret har utgangspunkt i en Pippi-kjole fra Lindex denne gangen, men halsåpningen tegnet jeg med linjal.

Tilblivelsen har vært en litt svett prosess, mest fordi jeg forsøkte å rekke opp deler av en tett sidesøm uten å ryke tråden - anbefales ikke. (Jeg har generelt mye å lære når det gjelder festing av tråder, kjenner jeg.) Det var også en del pirk med pyntebåndet rundt halsen. Den mørkerosa fleeceblomsten er inspirert av båndet og laget av stoff fra et vinterplagg av lugubert opphav. Dessverre fikk blomsten en liten skjønnhetsfeil i sin indre krets, men sånt skjer. Små glipper er det nok av ellers også, men forhåpentligvis kan kjolen brukes - det er hovedsaken.

Halsåpningen og kanten nederst (som sikkert har et fint navn) er kantet med et svart, smalt blomsterbånd. Jeg har ikke gjort annet med kantene her, og rundt ermene er det bare en enkel sikksakksøm som er kastet over. Jeg føler hele tiden at jeg jukser litt, og frykter stadig at en av skoletidas forhatte håndarbeidslærere skal komme og sende meg på gangen.
["Kiss From a Rose": Seal, 1994]

4 kommentarer:

 1. Jeg er skikkelig imponert!
  Klem fra Lis

  PS. Skal vi gå tur en kveld snart???

  SvarSlett
 2. Tusen takk for det!

  Jeg vil gjerne gå tur, men har dessverre ingen kveld. :( Ivar legger seg først sammen med meg, men vi håper å få en endring på det snart. Evt. kan jeg jo ta med vogna.

  Klem

  SvarSlett
 3. Virkelig fine ting du lager! :)
  Hilsen Eli

  SvarSlett
 4. Storfornøyd tøtte og snasen kjole!
  Godt å vite at disse få, men akk så frustrerende håndarbeidslærerinnene uten sosiale antenner nå har 2 offer mindre på sin mentale liste!
  Jeg kom sent, men kom i alle fall - du er jo så ung fortsatt! :D

  SvarSlett